Hol érdemes munkát keresni?

Ma már számos felület és esemény nyújt teret, hogy könnyen megtaláld a számodra megfelelő állást. Érdemes kihasználni a lehetőségeid és tudatosan átkutatni milyen opcióid vannak. Cikkünkben igyekszünk felsorolni pár alternatívát, hol is érdemes munka után kutatni.

Mivel rohamosan közeleg az 53. Műegyetemi Állásbörze, ezért szeretnénk ezzel kezdeni felsorolásunk. Az állásbörze egy szuper lehetőség, hogy a cégek bemutathassák magukat, milyen lehetőségeik vannak számodra, mit várhatsz, ha hozzájuk kerülsz. Felteheted személyesen a kérdéseid, amelyekre lehet egy interjú keretein belül nem lenne lehetőséged, vagy egyszerűen nem szívesen kérdeznél meg komolyabb hangvételű körülmények között. Mi minden évben igyekszünk állásbörzéinken jó hangulatot teremteni, hogy kötetlen beszélgetéseknek legyél részese. Kiállítóink is igyekeznek mindent megtenni azért, hogy megfelelő tájékoztatást kapj, milyen lehetőségekkel várnak téged cégüknél. Azt a fontos információt se felejtsük el, hogy biztosítunk neked CV fotózást és tanácsadást, amely nagyon hasznos lehet, hogy igényes önéletrajzzal kezdj el munkát keresni. Tovább várunk nyereményjátékokkal, partnereink szuper programjaikkal, így a kellemeset össze tudod kötni a hasznossal. Mindenképp ajánlott a részvétel, hogy az álláskeresés ne teher, hanem élmény legyen számodra és pozitív tapasztalatként éld meg.

Az álláskereső portálokon is rengeteg munkalehetőséget találhatsz, ahol egyszerűen tudsz jelentkezni a meghirdetett munkákra. Érdemes feltöltened ezekre a portálokra saját önéletrajzodat és nyilvánossá tenni, mert rengeteg cégnél böngészik ezeket az önéletrajzokat a HR-esek, fejvadászok, illetve recruiterek.

Nagyon nagy jelentősége van a kapcsolatoknak is, igyekezz minél több helyen meglátni a lehetőséget hol tudsz olyan kapcsolatokat kialakítani, amelyek később kedvezőek lehetnek, amikor új munkahelyre lenne szükséged, de akár karriered beindításában is hasznos lehet. Erre jó példa ismét az Állásbörze, illetve konferenciákon való részvétel.

Az előző példa alapján érdemes áttérni a LinkedIn-re, ahol az újonnan szerzett kapcsolatokat fel tudod venni ismerősnek, illetve megadni eddigi munkahelyeid, tapasztalataid, elvégzett iskoláid. A LinkedIn-en is tudsz jelentkezni állásokra, illetve ott is előszeretettel keresnek meg HR-esek, fejvadászok, illetve recruiterek amennyiben érdeklődnek utánad.

Ez máris négy fantasztikus lehetőség, amely megkönnyítheti munkakeresésed. Érdemes körültekintőnek lenni, a lehető legtöbb pozíciót megpályázni, hogy legyen rutinod az interjúzásban, illetve legyen lehetőséged válogatni az ajánlatok közül, amit egy sikeres interjú után kaphatsz.